Persbericht: Borgesius en Bakkersland bundelen krachten

Geplaatst op 6 juni 2016 in algemeen

Hedel / Stadskanaal, 6 juni 2016 – Bakkersland B.V. (“Bakkersland”) en Borgesius Holding B.V. (“Borgesius”) maken vandaag bekend hun krachten te gaan bundelen. De familie Borgesius neemt daartoe Bakkersland over van Parcom Capital B.V., waarna beide bakkerijorganisaties gezamenlijk verder zullen gaan als Borgesius-Bakkersland.

Deze nieuwe combinatie vormt een prachtig bakkersbedrijf in Nederland met brood, gebak en andere  specialiteiten. Het nieuwe Borgesius-Bakkersland heeft twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties verspreid door het land en biedt werk aan meer dan 2.000 mensen. Zowel de familie Borgesius als het management van Bakkersland ondersteunt de transactie en heeft aangegeven het volste vertrouwen te hebben in een succesvolle toekomst van deze combinatie.

“Dit is een mooie stap voor iedereen. Door het samenvoegen van beide bedrijven wordt geïnvesteerd in het delen van kennis, technologie en producten, zodat we de markt steeds beter kunnen blijven bedienen. In de afgelopen jaren hebben we reeds significant geïnvesteerd in het reviseren en moderniseren van onze bakkerijen, hierdoor zijn we klaar voor deze stap,” zegt Chris Deen, CEO van Bakkersland.

“Het is een unieke kans onze krachten te bundelen. Met deze voor beide bedrijven kenmerkende lange termijn visie zijn we samen in staat onze kwaliteit, service, leverbetrouwbaarheid en productontwikkeling te blijven verbeteren en vernieuwen. Daarmee inspelend op de wens van onze klanten,” zegt Jan Borgesius, directeur eigenaar van Borgesius.

Onder de afnemers bevinden zich al jarenlang de grote supermarktketens van Nederland. Ook enkele West Europese retailers worden door de combinatie bediend.

Borgesius-Bakkersland is vanaf de start een financieel solide bedrijf en zal sterk blijven inzetten op excellente bakkerijen en de daarbij behorende investeringen. Begin volgend jaar zal de nieuwste bakkerij van de combinatie, die momenteel wordt gebouwd in Aalsmeer, volledig operationeel zijn.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen voor fusies en overnames waaronder advies van de ondernemingsraad en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 worden afgerond.

Over Bakkersland

Bakkersland is een dynamisch concern dat iedere dag weer vers brood, winkelafbak brood en gebak voor haar klanten verzorgt. Bakkersland is voor veel partijen de Nederlandse retail partner waar het gaat om het ontwikkelen, produceren en het op de markt brengen van op maat gemaakte concepten. In Nederland is Bakkersland marktleider met 15 bakkerijen verspreid door het hele land. Bakkersland heeft de afgelopen jaren een aantal niet-kernactiviteiten afgestoten (diepvries snacks, zuurstofarm verpakt brood, Multivlaai winkels) om de focus op de core business te versterken. Deze strategie werpt zijn vruchten af op het gebied van kwaliteit en rendement. De missie van Bakkersland is: “lekker gezond brood en verrukkelijk gebak vers voor iedereen elke dag!”

Over Borgesius

Al 125 jaar zetten de familie Borgesius en haar medewerkers zich in om een merkbare betere kwaliteit te leveren dan de markt door voortdurende kwaliteitsverbeteringen. Passie voor brood vertaalt zich in vakmanschap en kennis van de markt, productontwikkeling en creativiteit.

Borgesius produceert dagvers brood, bake off brood en vloerbrood met eigen voordeeg en desems. Innoveren met respect voor traditionele processen in belangrijk voor de bakkerij en haar klanten. Borgesius is gespecialiseerd in produceren van deegstukken die in de winkel vers worden gebakken. Vanuit de bakkerijen ontwikkelt Borgesius Convenience ‘belegde’ broodconcepten.

www.borgesius.nl

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Jan Borgesius via het algemene telefoonnummer van de bakkerij in Stadskanaal +31 (0)599 696555